Cart

понедељак, 30 април 2018
Радионице Искључи насиље! 2018

У Градској народној библиотеци „Жарко Зрењанин“ одржане су радионице о вршњачком/дигиталном насиљу под називом ИСКЉУЧИ НАСИЉЕ! Офф&Он Лине бонтон. Радионица је посвећена превенцији вршњачког насиља, посебно дигиталног, као и безбедности деце на интернету, опасностима које могу да се појаве на интернету, али се током радионице радило и на афирмацији позитивних страна интернета, разговарало се о корисној употреби интернета и начинима на који деца могу препознати корисне и безбедне садржаје.
У радионицама је учествовало 13 разреда зрењанинских основних школа, преко три стотине деце узраста од 9 и 10 година. Са децом смо заједно правили плакате са извученим основним порукама радионице и на крају им доделили дипломице малих едукатора. Деца ће оно што су научила у Библиотеци пренети вршњацима у својим школама и на тај начин наставити да раде на суочавању са проблемима вршњачког насиља, као и на превенцији истог. 
Иако је тема озбиљна и важна, о њој смо се трудили да разговарамо на деци занимљив начин и кроз разне радионичарске активности и игре, од дискусије до оцењивања библиотекара који су водили радионице, а то су Тања Ћирић и Владимир Тот. Драгоцено је било чути од најмлађих каква су њихова искуства у вези са проблемом вршњачког насиља, и закључили смо да је и са овом темом потребно почети радити са најмлађим узрастом јер су се готово сви већ сусрели са неким обликом насиља.

Images: 54
Радионице Искључи насиље! 2018