U knjižari Gradske narodne biblioteke "Žarko Zrenjanin", Klub knjige, od 29. februara do 12. marta traju osmomartovska sniženja.

Tokom osmomartovskog Sajma u Klubu knjige, uz popuste od 20-50%, možete pronaći prigodne poklone. Uz veliki izbor knjiga koje govore o položaju žena kroz čitavu istoriju čovečanstva, dolazeći iz svih geografskih krajeva sveta, i od kojih izdvajamo samo nekoliko, kao našu preporuku, potražite u našoj knjižari i zanimljive knjige iz oblasti popularne psihologije, kao i druge prigodne nasove.

Ono što je u našoj knjižari posebno zanimljivo ovih dana jeste da kod nas možete pronaći i lepe magnetiće i majice udruženja NURDOR (Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka) čijom kupovinom donirate priloge kao pomoć deci oboleloj od raka.

 

 Naše preporuke za ovo proleće:

Mihal Vivag

ROMAN ZA ŽENE

"Ovaj duhovit, iskren i originalan ljubavni roman, koji je u Evropi doživeo neverovatan uspeh, pokazaće vam samo da je svako vreme, pa i ovo naše, elktronsko i marketinško, vreme za ljubav."

 

 

 

Erlend Lu

POPIS

"Nina Faber nikada i nije bila u skladu sa svojim vremenom. Nakon nekoliko objavljenih knjiga (uz važnu činjenicu da su je zaobišle sve značajne nagrade), nestala je iz javnosti. Narušena neuspehom i alkoholom, ona naizgled prevazilazi teškoće i susrećemo je na dan objavljivanja njene nove zbirke pesama, Bosfor. Nina je nervozna, a kada naleti na neutemeljenu, nerazumnu, negativnu kritiku, pada joj mrak na oči. Vreme je za payback!."

 

  

Junas  Junason

DEVOJKA KOJA JE SPASILA KRALJA ŠVEDSKE

"Duhovit bar koliko i Junasonovo prvo delo Stogodišnjak koji je iskočio kroz prozor i nestao, roman prati život samouke tamnopute devojčice Nombeko iz siromašnog predgrađa Johanesburga. Život joj je priredio nemalo iznenađenje dovevši je u priliku da spase ne samo kralja Švedske već i čitav svet, kada se obrela u prikolici za krompir sa kraljem i švedskim premijerom. Prema preciznom proračunu same Nombeko, verovatnoća da se tako nešto dogodi iznosi 1:45.766.212.810. Na tom putu društvo joj pravi čitava galerija ekscentričnih likova: tri nesmotrene sestre Kineskinje s velikim iskustvom u trovanju pasa, južnoafrički nuklearni inženjer alkoholičar, švedski republikanac koji svoje blizance odgaja kao jednu osobu kako bi „rezerva“ mogla da zatre švedsku kraljevsku porodicu, jedna gnevna mlada žena, nervno rastrojeni američki dezerter iz Vijetnamskog rata, baronica koja uzgaja krompir – a u središtu priče nalazi se zvanično nepostojeća, ali sasvim ispravna atomska bomba, na čijem su tragu i agenti jedne od najopasnijih tajnih službi na svetu... "

 

Rozalind Majls

KO JE SPREMIO TAJNU VEČERU? - Ženska istorija sveta

"Ženska istorija mora da objasni a ne samo da ispriča; mora da ponudi razloge kako i zašto je došlo do ženske podređenosti, jer slavljenje čuvenih srčanih žena nije dovoljno. Nepoznate priče iz različitih perioda i različitih delova sveta o vitalnosti, hrabrosti i čvrstoj snazi žena čije nam sudbine autorka otkriva u ovoj svojevrsnoj istoriji tlačenja i zlostavljanja treba da budu inspiracija svima da izgradimo novi, bolji svet."

 

 

Isidora Sekulić

GOSPA NOLA

Klasična i prelepa priča o jednoj posebnoj ženi sa ovih preostora, ženi koja nikad nije marila preterano za izgled, koja je više volela da se druži sa muškarcima nego sa ženama, ženi hrabroj, upornoj, skromnoj i poštenoj koja je uvek svima pomagala.

Ako je dosad niste pročitali, obavezno je pronađite!