U knjižari Klub knjige pred Novu godinu očekuje vas još jedan MINI SAJAM kada ćete knjige moći kupiti sa popustom od 20 do 50%. Do tada, pogledajte našu novogodišnju specijalnu ponudu, knjige sa posebnim popustima, kao predlog šta možete pokloniti nekom ili kako možete obradovati sebe pred prazike.

 

Gordana Ćirjanić

Kad svane, razlaz

Knjiga dobitnice NIN-ove nagrade (za 2010. godinu), i jedne od najsvestranijih srpskih savremenih spisateljica. Kad svane, razlaz je zbirka priča koje u čvrstu celinu povezuje motiv nečiste savesti. Osećanje krivice, stida i nemirne savesti pojavljuje se u ovoj prozi kao "zlodusi što napadaju svest u noćnoj tami". Rasteruju ih svetlo dana koje je metafora za svetlo razuma. Knjiga spaja visoki stil, važne aktuelne teme sa zanimljivom pričom koja će privući sve kategorije čitalaca i podstaći ih da se zamisle nad bitnim pitanjima savremenog života (terorizam, narkomanija, zamiranje sela, narušavanje ekološke ravnoteže, internet kriminal).

 

 

Den Braun

Digitalna tvrđava

Od autora svetskog bestselera Davinčijev kod. "Kada je nepobediva mašina za dešifrovanje Agencije za nacionalnu bezbednost naišla na tajanstveni kod koji nije mogla da reši, Agencija je pozvaa svog glavnog kriptografa, Suzan Flečer - genijalnu, prelepu matematičarku. Njeno otkriće potresa sam vrh vlasti, Agencija za nacionalnu bezbednost postaje talac, i to ne talac kojem se preti pištoljima i bombama, već kodom koji je toliko genijalno složen da bi njegovo obelodanjivanje uništilo američku obaveštajnu službu. Zarobljena u vrtlogu tajni i laži, suzan flečer se bori da spase Agencju u koju veruje. Kada shvati da su je svi izdali otkriva da se bori ne samo za sopstvenu zemlju, nego i za sopstveni život, i na posletku, za život čoveka kojeg voli."

 

 

Meri Reno

Pogrebne igre

Istorijski roman o Aleksandru vellikom. Od autora čiji se istorijski romani svrstavaju među najbolje ikada napisane. Alesandar Velikki umro je u 33. godini, ostavivši za sobom carstvo koje se prostirao od Grčke i Egipta do Indije, i kosmopolitski model, dotad neviđen u zapadnoj civilizaciji. U ovom delu istorijske fikcije, koja se čita u jednom dahu, Meri Reno živo opisuje svet ovoh harizmatičnog vođe, čiji su podvizi i ambicije stvorili večnu legendu.

Pogrebne igre predstavljaju izuzetan prikaz krvave borbe za nasleđe koja je usledila posle smrti Aleksandra.

 

 

Kormak Makarti

Svi ti lepi konji

Drama dobitnika Pulicerove nagrade za književnost (2007. godine), autora čuvenog trilera Nema zemlje za starce,  američkog književnika, dramaturga i scenariste.

Svi ti lepi konji - prvi tom Pogranične trilogije – pripoveda o mladom Džonu Grejdiju Kolu, poslednjem izdanku duge loze teksaskih rančera. S one strane granice mami ga Meksiko – divan i pust, divalj i okrutno civilizovan. S dva pratioca polazi na idilično, ponekad i komično putovanje do mesta gde se snovi plaćaju krvlju.

 

 

Dženifer Vajner

Srećna devojka

Ljubavni roman za opuštanje i razonodu. 

Prošlo je skoro trinaest godina od kada smo poslednji put videli Keni Šapiro, junakinju romana Dobri u krevetu, čije je putovanje ka srećnom kraju nasmejalo i rasplakalo milione žena širom sveta. U protekloj deceniji, Keni je život doneo mnoga iznenađenja. Njena životna priča u književnoj formi neočekivano je postala bestseler, ali Keni tada beži od slave – i to u svet naučne fantastike. Piše romane pod pseudonimom i moli se da je njena kćerka nasledila od oca, Keninog bivšeg dečka Brusa Gubermana, samo uvojke i boju očiju, a ne i sklonost ka duvanju trave. U međuvremenu, Kenina najbolja prijateljica, Samanta, traži ljubav na potpuno pogrešnim mestima, a Kenin muž, Piter, zaključuje da želi bebu. Prvi porodični izbor za surogat majku je niko drugi do Kenina luckasta mlađa sestra...

 

Andrea Kamileri

Oblik vode

Detektivski roman, zabavan i po vrlo povoljnoj ceni. Prva misterija čuvenog inspektora Montalbana, roman o jelu, vinu i ubistvu smešten u atmosferu sicilijanske provincije. 

Pomešajte tri čuvena detektiva; Simenonov inspektor Megre, Montalbanov Pepe Karvaljo i Čendlerov Marlou. Šta ste dobili? Čoveka nepomućenog poštenja (jer zabavnije je biti pošten kada ima toliko mnogo prevaranata), u isto vreme i gorkog i slatkog humora, strogoće pomešane sa saosećanjem i dobrotom, muškarca vernog ženi koju voli, uprkos grozničavim iskušenjima sa kojima se susreće (Montalbano se zaista dopada ženama), muškarca instinktivne inteligencije koji (poput Megrea i Karvalja) voli dobro da pojede. Smućkajte sve to sa slatkim i kiselim umacima savremene Sicilije, i dobićete misterije koje čine neku vrstu sage.