Spremili smo vam posebne popuste za kupovinu ovih knjiga:

 

Džejn Kaningem

101 savet za lepotu

Knjiga sadrži sve što jedna moderna žena treba da zna kako bi izgledala i osećala se odlično. Obuhvata korisne savete kako da se kosa i koža održavaju lepom i zdravom, savete o zdravoj ishrani, održavanju dobre kondicije i načine kako da se pobedi stres.

cena sa popustom 30%  712 dinara

 

Klajv Ponting

Ekološka istorija sveta - životna sredina i propast velikih civilizacija

Ekološka istorija sveta” istražuje odnos životne sredine i ljudske istorije na primerima velikih svetskih civilizacija, od Sumera do drevnog Egipta, od Uskršnjeg ostrva do Rimskog carstva, od zemalja Trećeg sveta do najrazvijenijih zemalja današnjice. Autor na ubedljivim primerima pokazuje kako su nemarnim odnosom prema resursima određene ljudske zajednice izazvale sopstvenu propast i štaviše, izvodi zaključak da su ljudi uvek iznova gradili društva koja su rasla i napredovala zahvaljujući korišćenju prirodnih resursa, sve dok broj stanovnika i narasle potrebe ne bi nadmašili raspoložive resurse, što bi dovodilo do njihove propasti. Svako sledeće društvo imalo je širi i razorniji uticaj na životnu sredinu. Na trenutnom stupnju razvoja, ljudsko društvo ima dve alternative: da mnogo štedljivije i brižljivije postupa s resursima, tj. životnom sredinom ili – da propadne./ Kakve veze ima BDP sa životnom sredinom? Šta znači „održivi razvoj“? Da li vazduh potpuno besplatan resurs? Šta se podrazumeva pod prekomernom potrošnjom? Odgovore na ova i mnoga druga pitanja pronaći ćete u Pontingovoj knjizi „Ekološka istorija sveta”. Poslužiće kao udžbenik za srednjoškolce i studente u oblasti ekonomske istorije i kao knjiga za svaku kućnu biblioteku čitalaca koji se interesuju za životno okruženje. Pontingova knjiga će zadovoljiti radoznalost onih koji traže relevantne statističke podatke o stanovništvu, svetskim zalihama ribe, gasa, nafte, osvajanju Amerike, epidemijama raznih bolesti i mnoštvu dugih tema.

cena sa popustom 30%  700 dinara

 

Antoan De Sent-Ekziperi

Mali Princ

"Odrasli su mi savetovali da je bolje da se bavim geografijom, istorijom, matematikom i gramatikom nego crtanjam zmijskog cara spolja ili iznutra. I tako sam u šestoj godini prekinuo sjajnu slikarsku karijeru. Bio sam obeshrabren neuspehom svog prvog i drugog crteža. Odrasli nikad ništa neshvataju sami, a decu zamara da im stalno daju objašnjenja."

Mali princ je knjiga za male i velike... Napisana poput bajke, ona otkriva utopijski svet kroz priču o dečaku dospelom sa udaljene i sićušne planete i njegovom traganju za odanošću i ljubavi. 

Ovo je knjiga i o stvarnom svetu, o čoveku, njegovim zabludama i grehovima, o nevinosti u otkrivanju najdubljih i najdragocenijih vrednosti postojanja, koja svojom sugestivnošću i poetskom toplinom decenijama osvaja generacije mladih i odraslih čitalaca

cena sa popustom 30%  265 dinara

 

Milena Marković

Šuma blista

Knjiga poznate dramske spisateljice, scenaristkinje, pesnikinje Milene Marković, dobitnice mnogih nagrada za svoje drame.

U knjizi se nalaze drame: Šuma blista i Nahod Simeon koje se uveliko izvode u pozorištima.

"Milena Marković je nepovratno prognala sa scene Benjaminovog anđela istorije, usredsredivši pogled na ono što ostaje posle 'velikog pokolja mitova': na puku sadašnjost, i njene preovlađujuće prizore, na one koji će se (jednoga dana) svojom brojnošću odupreti marginalizaciji, i to vrlo, vrlo okrutnim sredstvima.

Šuma blista, 'drama koja počinje jedne večeri i završava se ujutro', okuplja svet sa margine čija sociološka tipičnost nije ni ranije izmakla oku dramatičara: kafanska pevačica, bivši sportski trenaer, sada alkoholičar, barmen i izbacivač u istom licu, muž-nasilnik koji se pokajnički vraća, autoprevoznik, nezainteresovan za prirodu 'tovara' koji prenosi, deveojke (ti novi likovi koje dugujemo tranzicijskom poslu trgovanja ljudima), gazda kafane sa nastupima plemenitosti, radnici i poslovođe, ti što 'seku šumu' u ime sveta zabave i izobilja kojem nikada neće pripadati."

Mirjana Miočinović

cena sa popustom 50%  220dinara

 

Zlikovci - petparačke priče

Upoznajte neke od najtvrdokornijih kriminalaca u literaturi - prevaranti, desperadosi i grubijani provejavaju stranicama ovih 16 napetih i mišićavih priča majstora petparačkih priča kao što su Dašiel Hamet, Lesli Čarteris, Rejmond Čandler, Erl Stenli Gardner, Frederik Nebel i drugi.

cena sa popustom 50%  650 dinara