Bojana Dimitrovski i Dana Todorović

Cickove avanture

Mačak Cicko bio je pravi pravcati mrgud. Nije imao prijatelje i najviše je voleo da drema, sklupčan na svom mekanom jastučetu, uživajući u miru i tišini. Ali jednog dana, s prvim snegom i galamom koja je dopirala iz dvorišta, sve se promenilo… 

Mačići iz komšiluka, ljupka Azaleja i lepa maca Lina naučiće Cicka zašto su prijatelji važni i s mnogo topline i nežnosti ispričaće nam priču o ljubavi i porodičnoj sreći. 

 

 

Jasminka Petrović

Hoću kući

Priča o dečaku koji je prokrstario svemirom tražeći savršenu porodicu za sebe, isprobavao drugačije roditelje – razigrane i brižne, ozbiljne i, posle raznih zgoda i nezgoda, našao se baš na svojoj planeti, u svojoj sobi, u maminom i tatinom naručju, zabaviće i nasmejaće čitavu porodicu. Naša najpopularnija, najprevođenija autorka za decu, Jasminka Petrović, napisala je knjigu namenjenu deci koja počinju čitalačku avanturu. Kratka poglavlja, krupna slova i obilje ilustracija ohdrabruju samostalno čitanje.

 

 

Automobili kroz istoriju

Ova knjiga nudi zanimljivo putovanje kroz istoriju automobilizma uz 50 poznatih modela automobila, od Fordovog modela T iz 1908. do Rols-Rojsovog modela wraith iz 2013. godine. Knjiga se sastoji iz dva dela, od kojih prvi predstavlja kolekcionarski vodič sa informacijama o modelima automobila, a drugi deo sadrži delove za sastavljanje 50 zanimljivih 3D maketa.

 

 

 

 

Petar Meseldžija

Legenda o Baš-Čeliku

U davna vremena, dok je Zemlja još bila prekrivena prostranim i mračnim šumama, postojalo je jedno malo kraljevstvo u srcu Balkana. Tim kraljevstvom, složno su vladali mladi kralj po imenu marko i njegova sestra Jelena. Marko je bio pravičan i nadasve hrabar vladar. Jelena je bila mudra i nadaleko poznata po svojoj lepoti. Još kao deca, ostali su bez roditelja, te se mladić, čim je za to stasao, prihvatio upravljanja zemljom, dok mu je sestra u tome nesebično pomagala. ... Dani su prolazili u miru i blagostanju, a sećanja na staricu polako izbledeše. I, kad je devojka konačno zaboravila na proročanstvo, čudo se zaista i dogodi. Jedne noći, začu se huka nad zamkom, a čudna svetlost obasja celu okolinu. Kapija se zatrese, zaljuljaše se gradske kule, kralj i sestra iziđoše u dvorište zamka...