Kontakt

Gradska narodna biblioteka
"Žarko Zrenjanin"
Trg slobode 2, Zrenjanin
tel.: +381 23 566 210
faks: +381 23 530 744
PIB: 101163779
JBKJS: 09225 

Elektronski katalog

Elektronski katalog

Radno vreme

Radnim danima 8:00 - 19:00 časova
Subotom: 9:00 - 13:00 časova

Članarina

Cena članarine za godinu dana iznosi 500 dinara. 
Članska karta važi za sva odeljenja biblioteke.

Blog "Čitalačke značke"

blog Čitalačke značke

Jednoglasnu odluku da 24. nagrada "Todor Manojlović" pripadne Davidu Albahariju doneo je UO istoimenog Fonda pri Gradskoj narodnoj biblioteci "Žarko Zrenjanin", u sastavu: Vladislava Gordić Petković (predsednica), Radovan Živankić, Predrga Miki Manojlović, Boško Milin, Vladimir Arsenijević, Slobodan Tišma i Andraš Urban.

"Značaj i važnost umetničkog opusa, tiha i uporna borba da malu kulturu osnaži, a lokalni jezik učini globalno prisutnim, trajna nastanjenost u čitalačkim afinitetima više generacija i više kultura, sve su to razlozi koji su opredelili Upravni odbor Fonda "Todor Manojlović", u godini kada obeležava 25 godina postojanja, da dodeli nagradu za moderni umetnički senzibilitet Davidu Albahariju", navedeno je u obrazloženju.

Albahari je rekao da je, kada je video listu prethodnih laureata, shvatio da je "u dobrom društvu", dodavši da nijedna druga nagrada nije tako "šarenolika u pozitivnom smislu".

Nagrada, koja se sastoji od novčanog iznosa, povelje i objavljivanja knjige laureata u ediciji "Feniks" u okviru izdavačke delatnosti biblioteke "Žarko Zrenjanin", Albahariju će biti uručena u Zrenjaninu.