Kontakt

Gradska narodna biblioteka
"Žarko Zrenjanin"
Trg slobode 2, Zrenjanin
tel.: +381 23 566 210
faks: +381 23 530 744
PIB: 101163779
JBKJS: 09225 

Radno vreme

Radnim danima 8:00 - 19:00 časova
Subotom: 9:00 - 13:00 časova

Članarina

Cena članarine za godinu dana iznosi 500 dinara. 
Članska karta važi za sva odeljenja biblioteke.

 Nakon završetka ovogodišnje „Pesničke štafete”, bibliotekari Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin” , kao organizatori manifestacije, održali su 18. maja tribinu u multimedijalnoj sali Gradske kuće namenjenu prosvetnim radnicima 60 škola koje je Štafeta ove godine posetila. 

Tribina, akreditovana od strane Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja Republike Srbije (ZUOV), imala je za cilj evaluaciju prethodnih i upravo završene „Pesničke štafete”, kao  i njeno unapređenje kroz partnerski dijalog Biblioteke i škola koje se tokom manifestacije posećuju.

Bibliotekari: Ana Davidovac, rukovodilac Dečjeg odeljenja, mr Vladimir Arsenić, urednik izdavačke delatnosti, dr Dragana Sabovljev, viši bibliotekar i Jelena Đorđević Perc, stručni saradnik za odnose s javnošću Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin”, analizirali su postignute rezultate za 40 godina trajanja manifestacije, izložili dalje planove rada, predstavili primere dobre prakse. Istaknuto je da manifestacija ima važnu ulogu u procesu obrazovanja i na planu prisnije saradnje javne biblioteke i osnovnih škola, odnosno školskih biblioteka kao direktnih noslilaca aktivnosti tokom „Pesničke štafete” . Predstavljene su i knjige pesnika voditelja manifestacije, njihov uticaj na afirmaciju književnoisti za decu i popularizaciju čitanja.

Očekivano je da manifestacija ovog obima nosi i brojne izazove i probleme. O njima se diskutovalo i predloženi su načini njihovog prevazilaženja.

Zahvaljujući aktivnom učešću prosvetnih radnika tokom trajanja tribine manifestacija je, kroz kvalitetnu razmenu mišljenja i iskustava, opsežno sagledana iz više aspekata:  Biblioteke, kao organizacionog jezgra,  iz ugla prosvetnih radnika - realizatora programa u školama koje se tokom trajanja „Pesničke štafete” posećuju, kao i  iz dosadašnjih iskustava učenika koji su imali prilike da, kao učesnici, na kreativan način izraze svoje književne i umetničke potencijale. 

Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin” zahvaljuje svim saradnicima - školskim bibliotekarima, nastavnicima i učiteljima koji su prisustvovali ovoj tribini.